Ett liv i ett annat land

Tysklands finansminister är död

Tysklands finansminister är död

2020-03-29 läste jag via Twitter där flera svenskar. Skrev följande:

-Oj shit got real” “-Källa på det” “-Försökt Googla men hittar inget på Bloomberg” . Såg vad svenskar skrev på Twitter och tänkte ett inlägg med förklaring kunde vara till sin rätt.

Thomas Schaefer – En pappa, en arbetare som satt jobbet före det mesta och tog det till slut med sig i graven. Tillhörande politiker för CDU – Kristdemokraterna i Tyskland, där partiledare och Budeskanzler Angela Merkel tillhör. Stämmer det att han var finansministerier? Svar: ja. Var han finansminister för hela Tyskland? Svar: nej. Tyskland är indelad i olika Bundesländer (läs mer om Bundesländer i mitt inlägg om Tyskland här) och där han var finansminister i Hesse vilket är en av 16 stycken regioner i Tyskland. Största staden vilket skulle motsvara huvudstad är Frankfurt.

Bundesland Hesse
Bundesland Hesse – Stad Frankfurt

Jag själv kommer aldrig kunna vara ett nyhetsankare. Men mitt mål att kanske förklara och sprida kunskap. När jag läste mer på Twitter, trodde flera att Tysklands finansminister dött. Vilket är delvis sanning, men får en känsla av att hitta nyheter inte alltid är helt lätt.

Visste ni det sedan tidigare eller var media i Sverige / världen otydliga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*