Ett liv i ett annat land

Swapfiets – Cykeln med ett blått framdäck

Swapfiets – Cykeln med ett blått framdäck

Har ni nyligen varit i Amsterdam? Sett en cykel med ett blått framdäck? Är namnet Swapfiets bekant? Jag skall förklara mer! För det är inget jag sett liknande av i Sverige.

Cykel fotograferad i Hannover. Då jag fick syn på denna kort tid efter en resa till Amstedam.

Swapfiets ett bolag från Nederländerna, cyklarnas land! Om ni som sagt nyligen varit i Amsterdam och ställde er frågan varför så många cyklar har blå framdäck? Det är högt troligtvis en av Swapfiets cyklar. Företaget erbjuder sina kunder en cykel mot en fast månadsavgift. Där Service inom 24 h skall vara garanti! Allt ifrån punktering till faktiskt även stöld, om det medföljande låset är använt.

Varför skriver jag detta? Jag tjänar faktiskt inga pengar på det. Jo, tänkte för att locka läsare är detta en trend jag även sett i Tyskland. Affärsidén fungerar således i Nederländern så bra att det lyckats expandera till Tyskland. Efter tittat på deras hemsida finns de redan i följande länder:

Beligen, Nederländern, Danmark, Tyskland. Bara i det sistnämnda i hela 24 städer!

” Swapfiets hat über 175.000 Abonnenten in über 50 Städten den Niederlanden, Deutschland, Dänemark und Belgien. In Deutschland verzeichnet Swapfiets bereits über 35.000 Nutzer. “

Källa direkt från deras hemsida. Över 175000 abonnerande i 50 städer och över 35000 aktiva användare.

Priser i Tyskland

Konceptet kan tyckas enkelt, men fungerande. I Tyskland(vald stad Hannover) finns enligt bild ovan två modeller att beställa. En “Deluxe 7” och en “Orginal”. Prisalternativ: 19.5 Euro /mån respektive 16.50 Euro /månad om du binder dig på 12 månader direkt sparar du 15 euro och om du är student får du 2 Euro rabatt. I andra städer finns det t.ex. även E-bikes. Men kan tänka mig att det är när de väl blivit etablerade i en stad.

Varför skriver jag då detta? Om det nu fungerar i dessa länder, varför skulle det inte fungera i Sverige?

Jag ger er helt enkelt en möjlighet till affärsidé innan det har etablerat sig i Sverige. Samt förhoppningsvis ett inlägg om saker som fungerar annorlunda i ett annat land.

Var detta intressant och tacksamt, kommentera och dela gärna inlägget. Skulle ni vilja ha en fungerande cykel utan behöva bry sig? Vad skulle ni i så fall vilja betala?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*