Ett liv i ett annat land

Försöka få ett normalt liv efter Corona

Försöka få ett normalt liv efter Corona

Försöka få ett normalt liv igen efter Corona. Imorgon startar Volkswagen i Tyskland upp sina fabriker och många anställda efter över fem veckors Kurzarbeit (=korttidspermitering) återgår till sina arbeten.

Tyskland försöker helt enkelt få ett normalt liv efter Corona

Även om det ses som ett steg till få en vardag när stora arbetsgivare öppnar upp sina verksamheter igen. Är läget långt ifrån normalt! 

Kraven skärps samtidigt som de lättas

Ja, eftersom en vardag skall bli möjligt är faktiskt ett resultat att det ställs högre krav. Från och med måndag 27.04.2020 kommer det vara tvång på skyddsmask vid både livsmedelsinköp och alla kollektivtrafik. Första veckan skall det enbart bli en varning om detta inte följs men veckan efter leder det även till böter. Skyddsmask kanske är ett starkt ord men munnen måste vara täckt med t.ex. en halsduk eller egen tillverkad mask. Genom dessa aktiviteter skall det ge ett resultat att spridningen inte stiger men ett liv långsamt går tillbaka till normalt. 

När kommer det bli ett normalt liv igen

Ingen vet så klart, men om vi tittar på kommunikationen i Tyskland. Ser jag det inte troligt med utlandssemester för några Tyska medborgare i år. Börjar faktiskt bli mer och mer konstig känsla av att vara lite av “fast” med ett liv i ett annat land. 

Vad tycker ni är jobbigaste gällande Corona? Eller känner ni att det inte påverkar er? 

Tidigare inlägg om Corona: 

Merkel försöker starta samhället efter Corona

COVID-19 – i Tyskland och vad tänker de om Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*